www.cao-da-serra-de-aires.nl   

  
Megan

Carte d'Or Moravia Tauri maar we noemen haar Megan. 
Zij is geboren in Tsjechi bij een welbekene fokker. Na een aantal jaren te hebben gezocht naar een teefje die aan onze eisen voldeed kwamen we haar tegen op facebook. Maar op afstand een hond kopen is best moeilijk. Toch hebben we haar gereserveerd. Een aardig stel (John en Sandra) dat we intussen hadden ontmoet, omdat zij ook graag een aires wilden, zagen ook dit nest en besloten ook een pup uit dit nest te halen. Zij vonden net als wij 2 teefjes erg leuk. En met een rood halsbandje en n met een groen halsbandje. Ik was met de fokker overeengekomen dat ik de eerste keus zou hebben van de black and than teefjes. Dit heb ik hun ook verteld. Zij begrepen helemaal dat dit voor mij belangrijk was. 

Helaas waren John en Sandra niet in de gelegenheid om de pup zelf te halen toen ze 8 weken was. Ze hebben mij gevraagd om ook haar pup mee te nemen naar Nederland. Dit hebben ze in overleg met de fokker gedaan. Natuurlijk was ik daar toe bereid.
Op 11 september 2013 zijn we vertrokken naar Tsjechi. Ik had Michel Agterberg (kennel Dailo's ) gevraagd om met ons mee te gaan. Hij heeft zo veel kennis en know how dat we hem graag mee wilden hebben om mee te helpen met kiezen. Gelukkig was hij bereid om mee te gaan. We zijn hem nog iedere dag dankbaar. Woensdagochtend om 6 uur vertrokken en in de middag om 15.00 uur waren we bij de fokker. Helaas sprak ze geen woord Duits of Engels. Maar met behulp van een laptop en google translate zijn we er uit gekomen. We hebben alle hondjes beoordeeld en betast.
 
Uiteindelijk hebben we Carte dr (Megan) gekozen voor onszelf en Czech Princess (Senna) voor John en Sandra. Ik heb hun direct gebeld om het goede nieuws te vertellen. Ze waren erg blij. We hebben afgesproken dat we beide hondjes de volgende dag vroeg in de ochtend gingen ophalen. Het zou voor de pups en ons makkelijker zijn om ze de laatste nacht nog bij moeder te laten in plaats van in een hotelkamer. De papieren werden nog geregeld. Nadien hebben we heerlijk gegeten in het hotel en zijn we op tijd naar bed gegaan om weer vroeg op te staan voor de terugreis. 

De volgende ochtend om 8 uur weer bij de fokker op de stoep om de pups te halen. Om half 9 zaten we weer in de auto op weg naar huis. Beide pups samen in een bench. Ze hebben heerlijk gespeeld en geslapen. Onderweg nog een paar keer gestopt voor een sanitaire stop en de benen strekken. De pups waren niet onder de indruk van het lawaai van de vrachtauto's die voorbij gingen.

Eind van de middag waren we weer thuis. Natuurlijk weer gebeld met John en Sandra om te vertellen dat we veilig zijn aangekomen. De pups hebben eerst lekker gegeten en zijn nog gaan spelen. Wat is dat toch leuk als ze samen zo mooi kunnen spelen. De volgende dag (vrijdag) zijn John en Sandra gekomen om hun pup te halen. We zien elkaar nog regelmatig en gaan dan wandelen en lekker bijkletsen.