de vacht

De vacht van de Cão da Serra de Aires is lang en heeft de textuur van geitenhaar en dient gemiddeld eens in de 2 weken te worden geborsteld.

De pup dient op jonge leeftijd gewend te raken aan het borstelen. Als de pup van vacht wisselt naar de jeugdvacht dan is er een periode waarin ze snel klitten. Tijdens deze periode dien je dan ook meer aandacht aan de vacht te geven. Ditzelfde geld ook als je jonge hond van jeugdvacht naar volwassen vacht gaat. Eenmaal in de volwassen vacht is het 1 x per 2 weken een borstelbeurt van 45 minuten tot 1 uur.  Op volwassen leeftijd heeft de hond geen onderwol.

Het is aan te raden de hond te trainen dat hij zowel staand als liggend geborsteld wordt.

We borstelen tot op de huid met een rechte pennenborstel. Laag voor laag of pluk voor pluk. Ter controle om te kijken of er nog klitten zijn achtergebleven controleer je dit met een grove kam.

Een hond die niet naar de show gaat kun je voor het borstelen insprayen met een conditioner of anti-klit spray. (Gliss kur anti-klit)

Borstel de hond niet vaker dan nodig is. Bij over-borstelen heb je op de lange termijn nog meer werk. Over-borstelen betekent een voortdurende stroom van losse haren in de vacht. Losse haren, die op hun beurt weer klitvorming veroorzaken. Door de klitvorming ben je gedwongen steeds meer te gaan borstelen en dit geeft op zijn beurt weer over-borstelen en daardoor kom je in een vicieuze cirkel terecht van een steeds sneller klittende vacht. Hieronder een link over de vachtverzorging van je hond. 

https://rita-pouw.nl/stop-het-verharen-van-je-hond/


E-mail verzonden